Міжнародна премія: ProZorro обійшла проекти Британії та США

Міжнародна премія: ProZorro обійшла проекти Британії та США

Укрінформ
Електронна система публічних закупівель ProZorro здобула найпрестижнішу міжнародну премію у сфері закупівель за створення і впровадження електронної системи з унікальною архітектурою.

Переможців оголошували під час урочистої церемонії у Лондоні 18 травня, повідомляє Міністерство економічного розвитку

Мінекономрозвитку з ProZorro були номіновані в категорії Public Sector. Серед інших номінантів у цій категорії: Міністерство юстиції Великобританії з трансформацією конкуренції, департамент освіти австралійського штату Новий Південний Уельс з власними рішеннями у сфері закупівель, а також Адміністрація Президента США із закупівельним сервісом P200, розповідають у відомстві.

Перемога ProZorro стала першим випадком, коли розробка для держсектора від України отримує всесвітнє визнання, зазначають у міністерстві.

Нагадаємо, електронна система держзакупівель ProZorro працювала в пілотному режимі з лютого 2015 року та дозволила заощадити понад мільярд гривень. У 2016 році використання системи ProZorro стане обов’язковим для всіх державних замовників. Повний перехід відбувається у два етапи. З 1 квітня свої тендери в електронну форму перевели центральні органи влади і великі державні компанії, а з 1 серпня – решта державних замовників.

За даними системи кількість тендерів у системі перевищила 95 тисяч. Загальна планова сума тендерів становить 31,90 млрд грн. Кількість замовників, що приєдналися до системи, майже 5 тисяч. Середня кількість пропозицій на одні торги – 2,84, загальна сума економії – 1,45 млрд грн.

Очікується, що за підсумками 2016 року використання ProZorro дозволить заощадити близько 5 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-