Москаль поставить на в’їзді на Закарпаття антиконтрабандні пастки

Москаль поставить на в’їзді на Закарпаття антиконтрабандні пастки

Укрінформ
Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розпорядився створити на пропускних пунктах у Нижніх Воротах та Лазещині зони тимчасового митного контролю.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Для ефективнішої боротьби з контрабандою підакцизних товарів (у першу чергу сигарет) на Закарпатті вживаються посилені заходи з контролю за вантажопотоками не тільки безпосередньо на державному кордоні, а й при в’їзді в область із сусідніх регіонів. Геннадій Москаль провів спеціальну нараду з керівниками митниці, прикордонної служби, правоохоронних структур та голів РДА, на якій дав доручення створити на пропускних пунктах у Нижніх Воротах та Лазещині зони тимчасового митного контролю", - зазначили в обладміністрації.

Там зауважили, що саме через ці два пункти в область заїжджає левова частка вантажів з інших українських регіонів.

"Відтепер контролювати вантажопотік зможуть не тільки поліцейські та податківці, а й прикордонники та митники, які ще на в’їзді в область мають право розпломбувати фури, обстежити товар і знову його опломбувати. Посилений контроль за вантажем на двох перевалах необхідний для того, щоб зменшити кількість сигарет, які завозяться до нас із метою подальшої контрабанди не через контрольно-пропускні пункти, а через «зелений» кордон", - пояснили в ОДА.

Поліції дано доручення вжити додаткових заходів для недопущення в область нелегальних мігрантів та кримінальних елементів.

Крім того, голова ОДА доручив поліції та головам РДА перекопати лісові дороги, якими завантажені сигаретами автомобілі з підвищеною прохідністю намагаються об’їхати пропускні пункти на перевалах.

Паралельно правоохоронці посилюють оперативні заходи для виявлення нелегальних складів із сигаретами вздовж "зеленого" кордону. Зокрема, у Великому Бичкові створять спеціальний пост із поліції та прикордонників, які контролюватимуть вантажопотоки.

"Якщо не втримаємо ситуацію, тут із контрабандою сигарет почнеться те саме, що зараз коїться з бурштином на Рівненщині, Волині та Житомирщині. Однак усі наші заходи матимуть тільки тимчасовий ефект без законодавчої підтримки Києва. Тому я ініціюю проведення виїзного засідання комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики", - заявив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-