Нафта дешевшає на фоні даних від Міненерго США

Нафта дешевшає на фоні даних від Міненерго США

Укрінформ
Світові ціни на нафту в четвер знижуються на тлі даних від міністерства енергетики США про несподіване зростання запасів "чорного золота" у країні, а також через зміцнення долара після виходу протоколів квітневого засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставками у червні знизилися в ціні на 1,54%, до $47,45 за барель. Нафта марки Brent просіла на 1,84%, до $48,03 за барель.

Вчора відбулося зниження в ціні ф'ючерсів на нафту незадовго до закриття торгів після того, як протокол засідання ФРС показав, що центральний банк може підвищити ставки наступного місяця, спричинивши різке посилення млявого долара.

WTI і Brent втратили досягнення першої половини дня після того, як ФРС заявила, що може підвищити відсоткові ставки у червні, якщо економічні показники покращаться у другому кварталі, як очікується. Незабаром після публікації протоколу долар підскочив у ціні на понад 0,4%, до найвищого за більш як місяць рівня.

В середу Управління з енергетичної інформації США заявило, що комерційні запаси нафти у країні збільшилися на 1,3 млн барелів за тиждень з 7 по 13 травня. Зараз запаси нафти у США становлять 541,3 млн барелів і знаходяться на історично високому рівні для цієї пори року. Аналітики чекали, що запаси зменшаться на 2,833 млн барелів через призупинення видобутку в Канаді у зв'язку з лісовими пожежами, а Американський інститут нафти у вівторок заявив, що запаси зменшилися на 1,2 млн барелів. При цьому запаси бензину впали на 2,5 млн барелів, а запаси дистилятів - на 3,2 млн барелів.

Станом на 9:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 48,12 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 48,49 долара за барель, що на 44 центи нижче від рівня закриття торгів ($48,93).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-