Шовковий шлях: порахували вартість перевезень з Китаю

Шовковий шлях: порахували вартість перевезень з Китаю

Укрінформ
Вартість контейнера, що відправляється українським залізничним потягом з Китаю до західного кордону України, становитиме менше 4 тисяч доларів.

Про це кореспондентові Укрінформу сказав міністр інфраструктури України Володимир Омелян, який бере участь у бізнес-конференції  "Connectivity for Commerce and Investment", що проходить у Берліні 18-19 травня, і проводиться Німеччиною у рамках її головування в ОБСЄ.

 "Ми розуміємо, що вартість контейнера буде дешевша 4 тис. доларів від Китаю до українсько-польського кордону", - сказав міністр.

 За його словами, нині "напрацьовується вантаж", який доставлятиметься цим поїздом, його обсяг, щоб чітко розуміти графік. У цьому питанні українська сторона співпрацює і з європейськими колегами, і з китайськими.

Омелян зазначив, що вже проведено дуже продуктивні переговори і з Єврокомісією, і з керівництвом німецької Deutsche Bahn, і з приватними компаніями, які займаються доставкою вантажів по всьому світу. "Інтерес до України непідробний. Я сподіваюся, що ми прийдемо до практичних переговорів вже найближчим часом", -  сказав він.

"Хочемо вийти на чіткий графік і чітке планування. Все, що ми відпрацювали з технічної точки зору, спрацювало добре, воно функціонує", - підкреслив глава відомства.

Як повідомлялося, директор з вантажних перевезень "Укрзалізниці" Іван Федорко 17 травня у Тбілісі підписав протокол про входження України до Транскаспійського міжнародного транспортного маршруту або так званого нового Шовкового шляху через Азербайджан, Грузію і Казахстан в обхід РФ. Досягнуто також домовленості про зниження комплексної ставки за перевезення з $5559 до $3980 за 40 футовий контейнер від Ізова до Кордону з КНР (Достик).

Володимир Омелян у Берліні взяв участь у панельній дискусії "Економічні хаби й транспортні коридори - Стратегії майбутнього, рішення політики, моделі бізнесу".

У четвер він візьме участь у всесвітній конференції міністрів транспорту у Лейпцігу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-