Власник Intraco стверджує, що компанія не обслуговувала Порошенка

Власник Intraco стверджує, що компанія не обслуговувала Порошенка

Укрінформ
Власник офшорної компанії Intraco, заступник гендиректора Roshen Сергій Зайцев стверджує, що компанія ніколи не надавала послуг Президенту Петру Порошенку.

Про це Зайцев сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

При цьому він додав, що Порошенко літав літаками австрійської компанії GB Park, яка також належить Зайцеву.

"Intraco ніколи не надавала послуг Порошенку. Петро Олексійович раніше користувався послугами GB Park, але не так часто, як, напевно, хотілося б мені. Платив і літав, як усі. Думаю, ні в кого не виникає сумнівів, що Порошенко може собі це дозволити", - сказав він.

Зайцев додав, що останній раз Порошенко літав рейсом цієї компанії після обрання президентом, але до інавгурації.

Він запевнив, що не створював компанії в інтересах Порошенка.

"Відповідаю: ні, неправда. Якщо по-простому, у мене були, є і, дасть Бог, будуть власні бізнес-інтереси і проекти, під які я створював різні компанії. З іншого боку, я дуже давно знайомий з Петром Олексійовичем: в початку дев'яностих у нас були деякі спільні ініціативи, багато років я відповідаю за зовнішньоекономічний блок (закупівлі сировини) на Roshen і є міноритарним акціонером підприємства. Ось і весь зв'язок з Петром Порошенком, доречі до того, як він став президентом", - заявив він.

Зайцев зазначив, що компанія Intraco не торгувала з "Газпромом", а лише двічі заправила літак у Москві у "Газпромнєфть-Аеро-Шереметьєво", оскільки інших компаній там немає.

Він також заявив, що зареєстрував свої компанії в офшорі, оскільки вести такий бізнес з України вкрай невигідно.

"Мої компанії купують товар у закордонних постачальників і продають іноземним покупцям. З точки зору логістики дуже часто товар навіть і не наближається до українського кордону. Навіщо мені в такому випадку пояснювати українським бюрократам, що це за товар, чому я не повинен проводити митне очищення і не маю ГТДшек. Набагато простіше вести цей бізнес з іноземної юрисдикції ", - розповів він.

Про те, що компанія Intraco належить Зайцеву, стало відомо з другої хвилі публікації "Панамських документів". Після цього Зайцев вже давав коментар, в якому спростував торгівлю з "Газпромом".

http://interfax.com.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-