Суд не дозволить антикорупційним прокурорам вийти на

Суд не дозволить антикорупційним прокурорам вийти на "велику рибу" – Соболєв

Укрінформ
Останнім часом про корупцію в Україні стали говорити більше, громадськості повідомляють про гучні справи хабарників, але при цьому об’єми цього явища не зменшилися, а «схеми» залишилися ті самі, що й раніше.

Таку думку народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Єгор Соболєв висловив під час парламентських слухань щодо реалізації антикорупційної політики в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз маємо неймовірну відкритість. Це дуже важливо. Але по факту ми здобули відкритість корупції, вся країна бачить в режимі онлайн, у яких розмірах, які посадовці та в яких «схемах» її обкрадають, але жодна по-справжньому велика «схема» не те, щоб не припинилася, а й не змінилася. Єдина модернізація — те, що до людей Януковича приєдналися люди Порошенка та кількох інших посадовців», - вважає Соболєв.

На його думку, прийняття антикорупційного законодавства, створення нових антикорупційних органів, таких як Національне антикорупційне бюро, спеціальна антикорупційна прокуратура, були гарною ідеєю. Усе це гарно виглядало на папері, але поки що ситуація залишається критичною. «Немає жодного суду в Україні, куди б міг прийти антикорупційний прокурор і отримати дозвіл на отримання по-справжньому великої риби, на арешт справжнього стовпа корупції, яких в країні не так вже й багато, але які без будь-яких проблем керують державою», - сказав народний депутат.

За його словами, українцям стало відомо про те, що генеральний прокурор подарував своїй знайомій жінці розкішну віллу, Президент отримав землю на березі річки, де заборонене виділення землі. «Що сталося з обома? Все прекрасно», - зазначив Соболєв.

«Як парламентарій, як голова комітету з протидії корупції, у минулому як громадський активіст, я маю власний діагноз цієї хвороби — по-справжньому лідерами корупції в Україні були і залишаються олігархи. І сьогодні Президент країни є найкращим прикладом цього. Тому ми так часто згадуємо його на засіданнях свого комітету. Він є довершений олігарх, у нього є величезний бізнес, який росте у доларовому вимірі, і він має найбільшу посаду у державі», - сказав політик. При цьому народний депутат  наголосив, що у Конституції України чітко прописано, що Глава держави не має права займатися бізнесом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-