Україна пропонує Іспанії спільні оборонні проекти

Україна пропонує Іспанії спільні оборонні проекти

Укрінформ
Україна хоче співпрацювати з Іспанією у сфері військово-технічного забезпечення.

Про це перший заступник секретаря РНБО України Олег Гладковський заявив у Мадриді на переговорах із керівним складом Міноборони, Міністерства економіки та конкурентоспроможності і Міністерства закордонних справ Іспанії щодо розширення українсько-іспанської співпраці в оборонній сфері, повідомляє прес-служба РНБО.

"Я вважаю, що настав час акцентувати нашу увагу на зміцненні українсько-іспанської співпраці в сфері ВТС. Зокрема, може йтися про створення спільних підприємств із залученням розробок оборонно-промислового комплексу Іспанії, виробництво компонентів продукції військового призначення на українських потужностях для потреб іспанського Міністерства оборони, залучення українських конструкторських бюро до спільних проектів. І це ще далеко не весь перелік можливостей, де ми можемо бути корисними один одному", - зазначив Гладковський.

Він наголосив, що Україна розглядає Іспанію як надійного партнера на міжнародній арені та вдячна за підтримку територіальної цілісності української держави.

На зустрічі із державним секретарем Міністерства економіки і конкурентоспроможності Хайме Гарсія Легасом сторони обговорили можливість отримання довгострокових кредитів на закупівлю техніки та систем військового і подвійного використання іспанського виробництва, а також залучення інвестицій у рамках модернізації ОПК України.

Зокрема, під час зустрічі із державним секретарем Міністерства оборони Педро Аргуельєсом Салаверрія українська сторона наголосила на важливості укладення та підписання між Іспанією та Україною договору про військове-технічне співробітництво, що заклало б повноцінну правову базу для розширення двостороннього оборонного співробітництва.

Під час візиту також відбулися зустрічі з представниками найбільших оборонних компаній Іспанії - ISDEFE, Indra, Expal, Danobat group, керівництво яких висловило готовність зміцнювати співпрацю з українською  стороною.

Фото: РНБОУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-