Авіакомпаніям спростили доступ до українського ринку

Авіакомпаніям спростили доступ до українського ринку

Укрінформ
Державіаслужба лібералізувала авіаційні правила надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній для авіакомпаній, що має забезпечити рівні умови при доступі до ринку повітряних перевезень для всіх перевізників.

Про це повідомляє прес-служба Державної авіаційної служби України з посиланням на голову служби Олександра Більчука. 

«Практика показала, що попередній варіант авіаційних правил потребував доопрацювання, в тому числі з огляду на необхідність зближення норм українського та європейського законодавства. Ми рухаємося крок за кроком. Зміни, внесені сьогодні, усувають штучні бар’єри та створюють рівні умови для всіх гравців ринку. Наступним кроком стане грунтовний перегляд порядку надання прав на експлуатацію повітряних ліній в рамках робочої групи із залученням експертів ринку», - сказав Більчук.

Нові правила вступили в силу з 17 травня 2016 року. У Державіаслужбі зазначають, що в документі зокрема виключено умову перевірки переважного володіння (більш ніж 50% статутного капіталу) авіаційного перевізника при отриманні права на експлуатацію повітряної лінії. Така перевірка здійснюється в процесі ліцензування перевізника і новий порядок усуває дублювання.

Виключено умову щодо виконання авіаперевізником регулярних рейсів в межах України протягом періоду не менше 12 місяців. Мережа маршрутів та їх економічна доцільність залишаться в компетенції авіакомпаній, особливо під час етапу відновлення ринку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-