США винні Саудівській Аравії $116,8 мільярда - ЗМІ

США винні Саудівській Аравії $116,8 мільярда - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство фінансів США вперше за 41 рік оприлюднило суму зовнішнього боргу перед Саудівською Аравією.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

"Заборгованість (США - ред.) перед найбільшим у світі експортером нафти (Саудівська Аравія - ред.) становить 116,8 млрд доларів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Саудівська Аравія увійшла в десятку найбільших власників американських боргових зобов'язань. Найбільшими кредиторами США є Китай (1,2 трлн доларів) і Японія (1,1 трлн доларів).

Видання пише, що американське казначейство публікує дані щодо власників свого боргу з 1974 року.

Саудівська Аравія згадувалася в списку 14 країн-членів ОПЕК, сумарний борг США перед якими до лютого 2016 року склав 281 млрд доларів, в тому числі Об'єднані Арабські Емірати (62,5 млрд доларів) і Кувейт (31,2 млрд доларів).

Нагадаємо, минулого місяця видання The New York Times повідомило, що на тлі дискусії в конгресі США про прийняття закону, який дозволяє притягати керівництво Саудівської Аравії до відповідальності за теракти 11 вересня 2001 року, Ер-Ріярд пригрозив розпродати свої американські активи на суму близько $750 млрд, щоб уникнути їх можливої заморозки. З такою пропозицією виступив глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр у ході свого візиту до Вашингтона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-