Україна і Туреччина співпрацюватимуть у сфері технічного регулювання

Україна і Туреччина співпрацюватимуть у сфері технічного регулювання

Укрінформ
Меморандум між Україною та Туреччиною активізує співпрацю в сфері технічного регулювання стандартизації, метрології, оцінки відповідності та захисту прав споживачів.

Про це повідомляє Мінекономрозвитку.

"Програма реалізації Меморандуму розрахована на 2016 - 2018 роки та спрямована на подальший розвиток співпраці з Туреччиною у сфері технічного регулювання. Мова йде про налагодження співпраці між профільними організаціями у сфері метрології та її розширення у рамках участі в міжнародних та європейських організаціях зі стандартизації", - йдеться у повідомленні.

Українські та турецькі фахівці домовились обмінюватись інформацією про законодавчі та нормативно-правові акти у профільній сфері, щоб усунути зайві бар’єри у торгівлі. Також планується налагодити обмін досвідом щодо інспектування безпеки продукції для експорту та імпорту, розповідають у МЕРТ.

Крім того, програма передбачає можливість проведення спільних семінарів щодо впровадження європейського технічного законодавства і процедур з оцінки відповідності.

"Це має особливе значення в рамках поточного переговорного процесу України та Європейського Союзу щодо укладання Угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА)", - зазначають у Мінекономіки.

У міністерстві звертають увагу, що підписання угод АССА означає для українських виробників можливість ставити на свої товари позначку СЕ (фр. Conformite Europeenne, відповідність продукції вимогам ЄС) і експортувати такі товари в ЄС без додаткової перевірки чи сертифікації.

Як повідомлялося, підписання програми відбулося в рамках X спільного засідання Міжурядової українсько-турецької комісії з торговельно-економічного співробітництва, яке відбулося 12-13 травня 2016 року в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-