Гройсман оцінив розкрадання на митниці в десятки мільйонів

Гройсман оцінив розкрадання на митниці в десятки мільйонів

Укрінформ
Перед главою Державної фіскальної служби Романом Насіровим стоїть завдання припинити будь-які корупційні схеми на митниці.

Про це заявив Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в інтерв'ю "Українській правді".

"Перед Насіровим стоїть завдання припинити будь-які корупційні схеми на митниці. Я зараз веду активні консультації з міжнародними консультантами з приводу того, які системні кроки потрібно зробити для того, щоб взагалі змінити митницю. Я думаю, що за якийсь невеликий період часу, можливо, місяць, ми матимемо бачення, що робити далі. Я, до речі, десь читав, що я за три місяці митницю реформую. Так от, щоб було зрозуміло, я сказав, що ми за три місяці знайдемо ті рішення, які потрібно приймати для того, щоб ситуацію там змінити. Я думаю, що там десятки мільйонів гривень, які мають потрапляти до бюджету", - наголосив глава уряду.

На уточнююче запитання: "Десятки мільйонів гривень - це сума, в яку ви оцінюєте розкрадання на митниці?" Гройсман відповів: "Так. Я не знаю, чи всі крадуть. Ви ж розумієте, що крадуть, але найголовніше, що ще і завдають збитків країні тим, що щось не доходить до держави. Мені здається, що потрібно продовжувати розвивати систему ProZorro - це дуже хороша система, я її всіляко підтримуватиму. Потрібно розвивати електронний уряд, більше робити процедур електронних і публічних, це правильно".

За словами Гройсмана, "потрібно скорочувати інспекції, які всіх душать і займаються корупцією. Потрібно робити реформу судів. Потрібно займатися національною економікою. Ми стали сировинною країною. Це біда. Фактично ми продаємо зерно, метал і так далі. Ми маємо тут навчитися робити національний продукт".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-