Гройсман: МВФ нам потрібен не лише заради грошей

Гройсман: МВФ нам потрібен не лише заради грошей

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що Україна має виконувати всі зобов'язання, які на себе взяла.

Про це він заявив в інтерв'ю "Українській правді", відповідаючи на запитання "Якої лінії ви дотримуєтеся при спілкуванні з МВФ?".

"Я вважаю, що Україна має виконувати всі зобов'язання, які на себе взяла. Я вважаю, що Україна має бути дуже чіткою у веденні переговорів з точки зору параметрів. Я вважаю великою помилкою заяви чиновників про те, що МВФ нам потрібен для того, щоб отримати транш. МВФ або програма МВФ досить жорстка, але до чого вона призводить? У принципі, вона призводить до того, що країна починає мінятися, проводяться реформи, які дають змогу країні мінятися. Мені б дуже хотілося, щоб ми могли зробити це самостійно. Але ми дуже багато часу упустили. Нам потрібні зовнішня допомога й запозичення. Це пісочний годинник: ми отримали транш і пісочний годинник перевернули. Для того, щоб робити реформи, а не для того, щоб витрачати цей транш. А реформи дозволяють державі бути ефективнішими", - сказав Гройсман.

На запитання: "Ви на всі 100% маєте намір виконувати всі структурні приписи кредиторів?" Прем'єр відповів: "Які були підписані - безумовно. Це - репутація держави.(Гройсман повторює цю фразу ще кілька разів). Ми підписали Угоду з ЄС про асоціацію, у тому числі, у тій частині, яка стосується торгівлі, угоду з МВФ, інші міжнародні угоди - вони мають виконуватися. Це наша репутація".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-