НБУ просить Раду посилити права банків-кредиторів

НБУ просить Раду посилити права банків-кредиторів

Укрінформ
Національний банк України просить Верховну Раду ухвалити законопроект, направлений на зменшення ризиків для банківських установ під час кредитування.

Про це регулятор повідомляє у Фейсбуці.

"Законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання кредитування в Україні" № 4529 нещодавно зареєстрований у парламенті після відхиленого Верховною Радою законопроекту щодо захисту прав кредиторів № 2286-а. Законопроект направлений на зменшення ризиків для банківських установ під час кредитування", - йдеться у повідомленні.

У Нацбанку наголошують, що ухвалення законопроекту сприятиме відновленню кредитування, зниженню вартості кредитних ресурсів та полегшенню доступу до користування банківськими продуктами.

"Ухвалення законопроекту дозволить Україні виконати свої зобов’язання за Меморандумом про економічну та фінансову політику з МВФ, до яких у якості структурного маяка входить питання захисту прав кредиторів", - зазначають у НБУ.

Крім того Нацбанк зауважує, що ухвалення законопроекту необхідне для подальшої реалізації завдань Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року.

Національний регулятор зазначив, що законопроект вже зареєстрований та перебуває на розгляді Верховної Ради України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-