Євросоюз дає 6,5 млн. євро на сільське господарство в Молдові

Євросоюз дає 6,5 млн. євро на сільське господарство в Молдові

Укрінформ
Гагаузьке автономно-територіальне утворення і Тараклийский район на півдні Молдови отримають від Європейського Союзу фінансову допомогу в розмірі 6,5 млн євро: кошти підуть на підтримку сільгоспвиробників.

На церемонії відкриття проекту «Підтримка сільського господарства і розвиток села» були присутні прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп і глава делегації Євросоюзу Піркка Тапіола, передає власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Реалізація таких проектів сприяє подальшому розвитку і модернізації сіл, створенню нових робочих місць і, найголовніше, повноцінному використанню потенціалу села для процвітання нашої держави», - зазначив молдавський прем'єр.

Він підкреслив, що уряд і надалі приділятиме особливу увагу розвитку інфраструктурних проектів на селі.

Башкан (голова) Гагаузької автономії Ірина Влах відзначила ефективну взаємодію керівництва регіону з центральною владою, підкресливши, що найближчим часом буде затверджена і комплексна програма розвитку Гагаузької автономії.

Глава делегації Євросоюзу в Молдові підкреслив, що успішна реалізація сільськогосподарського проекту дозволить зробити Гагаузію і весь південь Молдови більш привабливим для іноземних інвесторів.

Програма європейської фінансової підтримки сільських виробників півдня Молдови розрахована на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-