Рева розказав, як можна відкласти

Рева розказав, як можна відкласти "на потім" невикористані субсидії

Укрінформ
Громадяни зможуть використати частину наданих їм та невикористаних субсидій на опалення у розмірі еквівалету вартості 100 кубометрів газу або 150 кВт-год електричної енергії для оплати послуг у наступні період.

Про це під час години заявив міністр соціальної політики України Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З метою стимулювання населення до ефективного споживання частину субсидій у розмірі еквіваленту вартості 100 кубометрів природного газу або 150 кВт-год електричної енергії у разі використання даних джерел енергії для індивідувального опалення, громадяни зможуть використовувати для оплати послуг, у тому числі, обов’язкової частки платежу домогосподарства на наступні розрахункові періоди», - додав Рева.

Крім того, за його словами, важливим питанням є перерахунок вартості природного газу споживачам у разі відсутності лічильників.

«На жаль, ця тема не знайшла належного висвітлення. Постановою Кабміну від 23 березня 2016 року №203 було введено нові норми споживання природного газу, які становлять 4,4 кубометрів газу на людину в місяць, якщо використовується газова плита і у квартирі є гаряче водопостачання, 7,1 кубометрів газу в місяць, якщо є газова плита, але відсутнє гаряче водопостачання, 14 кубометрів в місяць, якщо є газова плита з водонагрівачем», - зазначив міністр.

Він розповів, що 27 квітня уряд визначив, що ці норми діють з 1 лютого поточного року.

«Це дасть змогу врегулювати проблемні питання, що виникали унаслідок прийняття Вищим адміністративним судом України рішення від 28 січня 2016 року щодо скасування постанови кабміну №237 від 29 квітня 2016 року про зниження норми споживання для споживачів без лічильника», - пояснив Рева.

Він нагадав, що унаслідок цього рішення газовими службами були з травня проведені донарахування майже 4 млн домогосподарств на суму 500-1500 грн.

«Ця постанова врегулювала проблему. Донарахування є незаконними і не повинні проводитися. Якщо хтось вважає, що діями уряду йому було завдано шкоди, той хай пред’являє претензії уряду. Громадяни не повинні за це платити», - констутував міністр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-