Уряд додав на субсидії понад 5 мільярдів

Уряд додав на субсидії понад 5 мільярдів

Укрінформ
Кабінет міністрів України передбачив збільшення обсягу фінансування програми житлових субсидій населення на 5,269 млрд грн, оскільки підвищення ціни на газ зумовить зростання кількості отримувачів субсидій на 50%.

Про це під час години запитань до уряду заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Передбачено збільшення на 5,269 млрд грн обсягу фінансування програми житлових субсидій населення, оскільки підвищення ціни на газ зумовить зростання отримувачів субсидій на 50%», - сказав Рева.

За його словами, також буде вдосконалена система субсидій.

«Протягом опалювального періоду 2015-2016 років реалізація програми дозволила забезпечити надійну соціальну підтримку майже 6 млн домогосподарств наших громадян. Однак отримані фактичні дані засвідчили необхідність коригування системи субсидіювання у важливих аспектах», - розповів міністр.

Насамперед перед урядом стояло завдання запровадження економного споживання населенням енергоресурсів.

«Моніторинг реального споживання енергоресурсів отримувачами субсидій і пільг показав, що встановлена норма споживання газу для опалення у розмірі 7 кубічних метрів на опалення 1 метра квадратного мала завищений характер. Реальний показник склав 5,3 кубічних метри. У зв’язку з цим було внесено зміни до урядової постанови 409 та встановлено норму у 5,5 кубометра на метр квадратний опалювальної площі», - розповів Рева.

Водночас він зазначив, що невикористані субсидії, які залишилися унаслідок завищених соціальних нормативів, будуть повернуті до державного бюджету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-