Насіров заявляє про перевиконання бюджету на мільярди

Насіров заявляє про перевиконання бюджету на мільярди

Укрінформ
Подолання корупції є ключовим завданням реформ, які відбуваються в Україні.

Про це заявив голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров на глобальному антикорупційному саміті у столиці  Великої Британії Лондоні, повідомляє Урядовий портал.

"Ми розуміємо тотальну загрозу від корупції – її подолання є ключовим завданням реформ, які відбуваються в країні... Ми хочемо бачити швидке економічне зростання нашої країни, а економіку - вільною, з мінімальним втручанням держави, але з рівними та однаково сприятливими умовами для роботи всіх підприємств", - наголосив він.

За словами Насірова, одна з найважливіших цілей на найближчий рік – боротьба з корупцією в усіх напрямах, за які відповідає ДФС. Для цього, підкреслив він, потрібно докласти максимум зусиль: "Це -  найбільш принципове, важливе та складне завдання на 2016 рік".

Водночас очільник служби запевнив, що ДФС вже показує позитивні результати. "Впроваджена система електронного адміністрування податку на додану вартість, що дозволило виключити махінації з ПДВ та збільшити надходження податку до бюджету. Також з початку року планові показники з надходжень до бюджету перевиконані на 16 млрд. гривень. До загального фонду державного бюджету надійшло 157,5 млрд. грн. Таке перевиконання бюджету свідчить, що економіка почала виходити з тіні, особливо по таким податкам, як податок на додану вартість. Якщо брати, наприклад, перше півріччя минулого року, середній збір ПДВ з вироблених товарів всередині країни був на рівні 8 млрд гривень. Починаючи з липня, ми почали його збільшувати", - сказав він.

За його словами, "це відбувалося саме за рахунок детінізації економіки, руйнування податкових ям та майданчиків". "У листопаді-жовтні збір ПДВ вже досяг цифри в 11 млрд гривень, а починаючи з грудня – бюджет отримає щомісяця більше 12 млрд гривень", - додав голова ДФС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-