Укрзалізниця зізналась у двомільярдних квартальних збитках

Укрзалізниця зізналась у двомільярдних квартальних збитках

Укрінформ
Фінансовий результат ПАТ «Укрзалізниця» за січень-березень 2016 року становив 2 мільярди гривень збитків, що пояснюють негативним впливом курсової різниці.

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

«Загальний фінансовий результат по ПАТ «Укрзалізниця» за 1 квартал 2016 року збитковий - 2 млрд грн», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, у 1 кварталі 2016 року ПАТ «Укрзалізниця» від перевезень вантажів та пасажирів отримало прибуток - 156,6 млн грн. Від іншої діяльності збиток склав 2,2 млрд грн (у тому числі: збиток від нарахованої курсової різниці - 3,1 млрд грн; збиток від іншої фінансової діяльності (нараховані відсотки за обслуговування запозичених коштів) - 1,1 млрд грн; прибуток від іншої діяльності (дохід, нарахований одночасно в сумі, пропорційно нарахованій амортизації на основні засоби та інші необоротні матеріальні активи, які не увійшли до статутного капіталу товариства та надані в господарське відання) - 2 млрд грн.

Загальний фінансовий результат по ПАТ «Укрзалізниця» є наслідком курсової різниці, відповідно до вимог стандартів фінансової звітності, нарахованої на суму валютних зобов'язань на кінець кварталу.

В Укрзалізниці зазначають, що цей показник не вплинув на здатність товариства здійснювати господарську діяльність і зумовлений наявністю договірних зобов'язань в іноземній валюті та зростанням курсу долара.

За січень-березень ПАТ «Укрзалізниця» завершило репрофілювання облігацій на суму 500 000 000 доларів США зі ставкою доходності 9,5% та строком погашення у 2018 році, які випущені Шортлайн Пі-Ел-Сі (Shortline plc). Репрофілювання полягало в обміні облігацій на нові на суму 500 мільйонів доларів США зі ставкою доходності 9,875% та строком погашення у 2021 році, а також внесенні змін та викладенні у новій редакції пов'язаного договору позики. Договір набув чинності 14 березня 2016 року. 21 березня 2016 року було здійснено сплату процентів та комісій відповідно до умов репрофілювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-