Гройсман заручився підтримкою МВФ

Гройсман заручився підтримкою МВФ

Укрінформ
Взаємодія з Міжнародним валютним фондом дасть можливість забезпечити трансформацію України з пострадянської держави у сучасну європейську країну.

Про це заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у ході зустрічі з головою європейського департаменту МВФ Полом Томсеном, повідомляє Урядовий портал.

"У такий достатньо складний час для України дуже важлива підтримка, зокрема і підтримка МВФ. Але ми також розглядаємо нашу взаємодію як можливість проведення структурних реформ, які дадуть можливість забезпечити трансформацію України з пострадянської держави у сучасну європейську країну", - зазначив Гройсман.

Прем'єр запевнив, що новий уряд відданий курсу на проведення і пришвидшення реформ, зокрема у сферах роботи митниці, оподаткуванні, забезпеченні прозорості державного управління шляхом публічного призначення керівництва державних підприємств, удосконалення системи державних закупівель та проведення публічної, відкритої приватизації.

"Ми вважаємо проведення реформ нашим внутрішнім домашнім завданням, а МВФ - стратегічним партнером, який допомагає нам проходити цей непростий шлях", - наголосив він.

Глава уряду поінформував, що разом зі Стратегічною групою радників з підтримки реформ в Україні, співголовами якої стали Лєшек Бальцерович та Іван Міклош, Кабмін працює над розробкою операційного плану діяльності, який буде презентовано найближчим часом.

Пол Томсен у свою чергу запевнив у готовності МВФ підтримувати Україну в проведенні необхідних змін.

Фото:kmu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-