Саудівська Аравія збирається суттєво збільшити видобуток нафти

Саудівська Аравія збирається суттєво збільшити видобуток нафти

Укрінформ
Саудівська Аравія планує "суттєво збільшити" видобуток нафти в 2016 році і має намір посилити свою присутність на світовому ринку.

Як заявив у вівторок голова державної нафтовидобувної корпорації Saudi Aramco Амін Нассер, Саудівська Аравія, яка є найбільшим експортером нафти, готова збільшити видобуток на окремих родовищах і посилити свою присутність на світовому ринку. Зокрема, на родовищі Шайба на південно-східних рубежах королівства видобуток планується збільшити на третину, до 1 млн бар. щодоби, пише РБК з посиланням на Bloomberg.

Починаючи з 2014 року Ер-Ріяд обрав тактику збереження своєї частки на світовому нафтовому ринку, відмовляючись скорочувати обсяги видобутку.

На початку 2016 року стало відомо, що кілька країн ОПЕК, у тому числі Саудівська Аравія, а також Росія погодилися заморозити рівень видобутку на січневому рівні. Однак у середині квітня в ході переговорів щодо умов заморозки фінальна домовленість так і не була досягнута.

У суботу король Салман ібн Абдул-Азіз аль-Сауд зняв з посади голову міністерства нафти Алі ан-Нуайме, а саме міністерство перейменував. Міністром енергетики, промисловості і мінеральних ресурсів став Халед аль-Фалех, який до цього був головою ради директорів Saudi Aramco. «Ми як і раніше прихильні збереженню нашої ролі на міжнародних енергетичних ринках та зміцненню наших позицій як самого надійного постачальника енергії в світі», — заявив в неділю аль-Фалех.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-