Експерти назвали причини здорожчання нафти

Експерти назвали причини здорожчання нафти

Укрінформ
Кадрові перестановки у міністерстві нафти і мінеральних ресурсів Саудівської Аравії та пожежі в нафтоносному регіоні Канади вплинули на стрибок цін на нафту.

Про це пише французьке ділове видання La Tribune.

«Підвищення ціни на нафту на світових біржах, на думку аналітиків енергетичного ринку, пов’язано передусім з призначенням нового міністра нафти в Саудівській Аравії та пожежами в Канаді», - пише ЗМІ.

Ціна на нафту підскочила майже до $46 за барель, нагадує видання. Зокрема, ціна бареля нафти Light Sweet Crude (WTI) з поставкою в червні збільшилася на 75 центів до $45.41 на електронних торгах в Азії. Brent сирої нафти з поставкою в липні зріс на 51 цент до $45.77.

Стрибок цін на нафту опитані виданням експерти пов’язують з кадровими змінами в уряді Саудівської Аравії. «Призначення нового міністра показує, що саудівці насправді хочуть скоротити видобуток нафти», - зазначив аналітик  CMC Markets Алекс Віджая (Alex Wijaya).

Інші експерти вважають, що пожежі в канадській провінції Альберта біля міста Форт-МакМеррей, де розташований нафтоносний басейн (піщаних сланців), також сприяє підвищенню цін на нафту. «У цьому зв’язку утворився дефіцит з точки зору видобутку нафти, розміри якого можуть скласти до 1-го млн барелів на день, або чверть канадського видобутку», - пише видання, додаючи, що в неділю нафтова компанія Suncor припинила видобуток і розпочала евакуацію 10-тисячного персоналу з району Форт-МакМеррей.

Раніше повідомлялося, що провідний світовий експортер нафти, Саудівська Аравія, замінила на посаді міністра нафти і мінеральних ресурсів Алі бен Ібрагіма ан-Нуаймі (яку він обіймав з 1995 року) на керівника державної нафтової компанії Aramco Халеда аль-Фалеха. За кілька діб до цього у канадській провінції Альберта біля міста Форт-МакМеррей спалахнули лісові пожежі, через які влада вимушена евакуювати все 80- тисячне населення міста. Прогнозують, що ця пожежа стане найзбитковішим стихійним лихом в історії Канади. Самі лише суми страхових відшкодувань уже сягають мільярдів доларів.

Нагадаємо, що у Світовому банку змінили прогноз цін на нафту на 2016 рік з $37 до $41. При цьому в ОПЕК прогнозують, що до 2040 року вартість нафти зросте до $160 за барель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-