Тука знає, як вирішити проблеми на митниці

Тука знає, як вирішити проблеми на митниці

Укрінформ
Створення спеціального міжвідомчого підрозділу для контролю роботи українських митниць не вирішить проблеми незаконного розмитнення товарів.

Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій Георгій Тука, повідомляє телеканал "112 Україна".

"Я переконаний, що якщо є політична воля, то нічого надскладного в цьому (наведенні порядку на митницях за три тижні - ред.) немає. Треба розуміти, коли прем'єр-міністр говорив про мобільні групи, то існує декілька принципово різних схем розмитнення вантажів. На жаль, переважна більшість вантажів, що розмитнюється незаконним шляхом, не розмитнюються на тих митницях, які розташовані безпосередньо на кордоні. І мобільні групи цю проблему не вирішать", - зазначив він.

За словами Туки, незаконне розмитнення товарів здійснюється у цивільних зонах далеко від кордонів. "Якщо подивитися за обсягом, за вартістю вантажів, то я переконаний, що більшість вантажів проходять не через кордон заходу, а через портові переходи. І, по-друге, це такі вантажі, як, наприклад, нафта, електроенергія, аміак. Тобто це вантажі, очистку яких ми не спостерігаємо візуально", - додав він.

При цьому Тука зазначив, що сама ініціатива створення такого підрозділу не буде зайвою. "Вони будуть додатковим контролем за фурами, які перетинають кордон, їх там чимало. Яким чином вони проходять митне очищення, фахівці знають краще", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував створення спеціального міжвідомчого підрозділу, який контролюватиме роботу українських митниць.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-