Російський банк виставив на продаж українські меткомбінати - ЗМІ

Російський банк виставив на продаж українські меткомбінати - ЗМІ

Укрінформ
Російський "Внєшекономбанк" почав розпродавати непрофільні активи, в тому числі, корпорації "Індустріальний союз Донбасу".

Про це повідомляє "КоммерсантЪ" з посиланням на власні джерела.

"Після зміни керівництва ВЕБ нарешті почав робити реальні кроки з розпродажу активів", - пише видання.

Так, ВЕБ активізував пошук покупців на гірничо-металургійні активи, які він фактично контролює як кредитор, розповіли джерела "Ъ" у галузі. За їх словами, мова йде про металургійний "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Україна) та російську вугільну компанію "Сибуглемет".

В ІСД входять такі українські підприємства: Дніпровський меткомбінат імені Дзержинського, Алчевський меткобинат і Алчевський коксохім, а також угорська ISD Dunaferr і польська ISD Huta Chestochowa. До 24,99% ІСД - у Олега Мкртчана і екс-губернатора Донецької області Сергія Тарути, але його частка арештована за позовом ВТБ.

За даними видання, переговори про продаж активів "ведуться на рівні перших осіб": "З боку ВЕБ — це Сергій Горьков, а коло потенційних покупців — майже всі російські і українські галузеві гравці, а також фінансові інститути".

Однак донині відсутні будь-які попередні домовленості або оцінки майбутньої угоди на рівні профільних департаментів компанії.

2015 рік українські меткомбінати, що входять до складу ІСД, завершили зі збитками 24,8 млрд гривень. У "Внєшекономбанку" раніше повідомляли, що "інвестиції в ІСД і Запоріжсталь у 2010-2015 роках становили $10 млрд, включаючи позики "російським інвесторам" на викуп пакетів у українських співвласників. Близько $2,5 млрд ІСД був винен західним банкам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-