Паливо «Westinghouse» на Южно-Українській АЕС відпрацювало рік без жодних зауважень

Паливо «Westinghouse» на Южно-Українській АЕС відпрацювало рік без жодних зауважень

Укрінформ
Інспекція ядерного палива компанії «Westinghouse» на Южно-Українській АЕС засвідчила про відсутність зауважень до обстежених паливних збірок після першого року їх експлуатації.

Про це повідомили у групі роботи зі ЗМІ та громадськістю АЕС.

«На третьому енергоблоці Южно-Української атомної станції проходила інспекція зміцнених тепловиділяючих збірок (ТВЗ-WR) транснаціональної компанії «Westinghouse» після першого року їх експлуатації в реакторі. Попередні підсумки свідчать про відсутність зауважень до обстежених паливних збірок після першого року їх експлуатації», - йдеться у повідомленні.

Обстеження палива виконувалося компанією-виробником «Westinghouse» за участі персоналу ВП «Атомремонтсервіс» і ВП «Южно-Українська АЕС» із застосуванням обладнання стенду інспекції та ремонту ТВЗ. Захід проходив в рамках «Програми дослідної експлуатації ТВЗ-WR компанії «Westinghouse» на енергоблоці №3, зазначили в повідомленні.

Проведено інспекцію 8 ТВЗ-WR, які були відібрані згідно з рекомендаціями «Westinghouse» та відпрацювали в активній зоні енергоблока №3 ЮУАЕС одну паливну кампанію. Виміри виконано в обсязі «Програми післярадіаційної інспекції ТВЗ-WR/W на енергоблоці №3 під час ППР-2016», узгодженої з Держатомрегулювання України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-