Татарстан позивається до України на $300 мільйонів

Татарстан позивається до України на $300 мільйонів

Укрінформ
Республіка Татарстан, що входить до складу Російської Федерації, подала в міжнародний арбітраж позов проти України на $300 млн у справі про зміну часток акціонерів у ПАТ "Укртатнафта".

Як повідомляється в проспекті євробондів України, в своєму позові Татарстан звинувачує Україну в порушенні угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій, підписаної між урядами України і РФ 27 листопада 1998 року, інформує Громадське.

На думку позивача, українські суди порушили цей документ, прийнявши рішення, в результаті яких частка Татарстану в "Укртатнафті" істотно знизилася.

Нагадаємо, Міністерство юстиції України 24 листопада 2015 направило Татарстану лист зі своїми пропозиціями щодо врегулювання спору, однак вони не були прийняті.

АТ "Укртатнафта" є спірним активом для України і Татарстану.

Як відомо, 18,296% акцій "Укртатнафти" належало структурам, близьким до ВАТ "Татнефть", міністерство майна Татарстану володіло 28,7788% акцій, ще 8,6% акцій належало безпосередньо "Татнафті". Однак в результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в НПЗ була практично обнулена, а на підприємстві з'явилися нові акціонери, близькі до групи "Приват".

Нагадаємо, раніше "Татнефть" подала до суду проти Коломойського у справі "Укртатнафти".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-