НБУ наростив активи до 887 мільярдів

НБУ наростив активи до 887 мільярдів

Укрінформ
Національний банк України у першому кварталі 2016 року збільшив свої активи на 38 млрд грн - до 887,2 млрд грн у порівнянні з початком року.

Про це йдеться у звіті про фінансовий стан Національного банку, повідомляє прес-служба регулятора.

"Активи Національного банку України у першому кварталі 2016 року зросли на 38 млрд грн до 887,2 млрд грн у порівнянні з початком року", - йдеться в повідомленні.

За словами директора департаменту фінансового контролінгу Національного банку Олега Стринжі, активи НБУ зросли за рахунок цінних паперів нерезидентів, обсяг яких збільшився на 85,3 млрд грн за перший квартал. Крім того, банки та інші позичальники продовжують повертати Нацбанку кредити рефінансування: так, з початку року було повернуто 6,9 млрд грн. Цей позитивний тренд пояснюється великою кількістю вільної ліквідності в банківській системі, яку використовують позичальники для погашення своїх зобов'язань. Таким чином, наразі обсяг кредитів, виданих НБУ, складає 58,3 млрд грн. Він також нагадав, що Національний банк запланував перерахувати до державного бюджету України з прибутка до розподілу 38,164 млрд грн.

У регуляторі зазначають, що у розрізі структури пасивів Нацбанку кошти банків на кореспондентських рахунках збільшилися на 12,9 млрд грн з 31 до 43,9 млрд грн. Портфель депозитних сертифікатів Національного банку зменшився на 26,3 млрд грн та складає 63,5 млрд грн. При цьому власний капітал центрального банку зріс за перший квартал на 29,3 млрд грн до 152,1 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-