Нацбанк тягне до суду ще одного нардепа

Нацбанк тягне до суду ще одного нардепа

Укрінформ
Національний банк України позивається до народного депутата Михайла Головка з приводу захисту ділової репутації.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

"Національний банк України подав до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області (згідно з місцем реєстрації відповідача) позов «Про захист ділової репутації юридичної особи» до депутата Верховної Ради України Михайла Головка", - йдеться у повідомленні.

За інформацією регулятора, зазначений нардеп поширював недостовірну інформацію про те, що Нацбанк рекомендував клієнтам банку «Хрещатик» переводити рахунки у фінустанови, наближені до керівництва НБУ.

У регуляторі спростували цю інформацію, наголошуючи при цьому, що члени правління НБУ не мають стосунку до жодного банку, адже це може призвести до конфлікту інтересів.

У судовому позові, поданому 18 квітня, Нацбанк вимагає визнати інформацію, поширену народним депутатом Головком, недостовірною та зобов'язати нардепа її спростувати.

Нагадаємо, раніше, 12 квітня, Нацбанк подав до Дрогобицького районного суду Львівської області позов до народного депутата Павла Костенка ("Самопоміч") щодо захисту ділової репутації.

Як стверджують у Нацбанку, нардеп Костенко поширював недостовірну інформацію про зловживання керівництвом НБУ при проведенні операцій з облігаціями внутрішньої державної позики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-