Порошенко: Залучаємо потужних інвесторів для управління портами

Порошенко: Залучаємо потужних інвесторів для управління портами

Укрінформ
Для розвитку торговельного флоту України дуже важливе залучення ефективних менеджерів та інвесторів.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко під час відвідання Херсонської державної морської академії, повідомляє прес-служба глави держави.

"Ми зараз залучаємо потужних іноземних інвесторів для управління морськими портами", - сказав він.

Так, Порошенко нагадав, що під час офіційного візиту до Японії запросив японських інвесторів в один з портів на Чорноморському узбережжі. Цей проект має не лише покращити інфраструктуру порту, а й підвищити транзитні можливості України.

Президент також підкреслив необхідність проведення реформ і боротьбу з корупцією в морській галузі.

"Впевнений, коли ви закінчите морську академію, ситуація в портах буде кардинально іншою. Не буде корупції на митниці, ми подолаємо корупцію в портах і це дасть можливість скористатися транзитним потенціалом, яким славиться наша країна",  - зауважив він.

Порошенко також наголосив на тому, що у випускників академії є перспективи роботи за кордоном. "Ви будете бачити світ і це будуть різні компанії. Я вважаю, що вам дуже пощастило", - резюмував він.

Глава держави ознайомився з навчально-лабораторним центром академії. Йому було продемонстровано симулятори-тренажери з управління суден та протипожежний полігон академії. Центр академії включає в себе також кілька лабораторій, зокрема "Навігаційно-інормаційні системи", "Робота з великоваговими вантажами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-