Укрзалізниця поскаржиться на чотири заводи до ГПУ й НАБУ

Укрзалізниця поскаржиться на чотири заводи до ГПУ й НАБУ

Укрінформ
Укрзалізниця направить до Генпрокуратури та НАБУ матеріали за результатами перевірок фінансово-господарської діяльності низки підприємств за 2015 рік, в ході яких було виявлено численні зловживання та порушеннями в роботі.

Зокрема, мова йде про "Дніпропетровський  тепловозоремонтний завод", "Запорізький електровозоремонтний завод", "Гніванський завод спецзалізобетону" та "Коростенський завод залізобетонних шпал", повідомляє прес-служба УЗ.

Наймасштабніші порушення були виявлені на ПрАТ "Запорізький електровозоремонтний завод": "Підприємство завершило 2015 рік зі збитком 18,3 млн гривень. Незважаючи на збитковий фінансовий результат, завод на 18,8 млн грн перевищив витрати, затверджені фінансовим планом, що є порушенням п. 2 ст. 75 Господарського кодексу. Окрім того, з порушенням законодавства завод самовільно залучив 29,9 млн грн кредитних коштів, за користування якими сплачено 425 тис. гривень відсотків".

Фінансовим результатом ПрАТ "Гніванський завод спецзалізобетону" відповідно до фінплану передбачався прибуток в сумі 990 тис. грн. Проте по факту за 2015 рік підприємство отримало збиток в сумі 18,6 млн гривень.

"В порушення п.2 ст.75 Господарського кодексу України, ПрАТ "Коростенський завод ЗБШ" здійснено закупівлю металевого кріплення до шпал на суму 130 655 тис. грн та його реалізацію, що не передбачалось фінансовим планом підприємства на 2015 рік. Статутом підприємства, який діяв в 2015 році, не передбачено діяльність купівлі-продажу матеріалів", - повідомили у компанії.

Фінансовим результатом ПрАТ "Дніпропетровський тепловозоремонтний завод" відповідно до фінансового плану на 2015 рік передбачався прибуток в сумі 5,1 млн грн. Проте по факту за 2015 рік товариство спрацювало у збиток в сумі 6,5 млн гривень.

Як повідомлялося, зважаючи на виявлені факти Укрзалізниця вирішила звільнити керівників вищезазначених підприємств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-