Більше 2 тисяч працівників ЗЕРЗ вийшли на безстроковий страйк

Більше 2 тисяч працівників ЗЕРЗ вийшли на безстроковий страйк

Укрінформ
У середу, 27 квітня, зупинилася робота ПРАТ "Запорізький електровозоремонтний завод" (ЗЕРЗ) у зв'язку зі страйком.

Про це повідомив в. о. голови правління Олег Винник, пише РБК.

Так, близько 2200 чоловік не вийшли на зміну. За словами працівників підприємства, вони почали страйк у зв'язку "рейдерським зміщенням" з посади Олега Винника.

Як зазначив сам Винник, 26 квітня йому був винесена "догана", а також він заявив, що на нього здійснюється тиск з боку начальника Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ "Укрзалізниця" Ірини Михальченко.

За словами Винника, ситуація розгортається у зв'язку з проведенням Національним антикорупційним бюро України досудового слідства у кримінальному провадженні від 19 січня 2015 року. Завод в ньому виступає потерпілою стороною.

"Досудовим розслідуванням встановлено підозру колишньому голові правління ПРАТ "ЗЕРЗ" Геннадію Політикіну. Слідством встановлено, що в результаті  неправомірних дій заводу було завдано збитків у розмірі не менше 1 029 594 грн. Позов був поданий мною, і після цього почався тиск з боку вищого органу управління ПАТ "Укрзалізниця", де працює вже згадана Ірина Михальченко – дружина Геннадія Політикіна", - зазначив Винник.

Він також повідомив, що за останні півтора року зарплати на заводі зросли в 4 рази, збільшилася кількість замовлень і контрактів.

"Думаю, що вони вирішили скористатися ситуацією зі зміною керівництва в ПАТ "Укрзалізниця" і прибрати мене та головного інженера підприємства з посади, незважаючи на очевидні успіхи заводу. Я вдячний колективу заводу, який мене підтримав і сьогодні 2200 чоловік вийшли на безстроковий страйк на протест проти тиску на керівництво ЗЕРЗ і спроб призначити представників колишнього керівництва, які грабували завод", - зазначає Винник.

Президенту України Петру Порошенку, Прем'єр-міністру Володимиру Гройсману та міністру інфраструктури Володимиру Омеляну були направлені звернення від колективу заводу з проханням не допустити незаконної зміни керівництва ПРАТ "Запорізький електровозоремонтний завод", тиску з боку Департаменту управління персоналом та соціальної політики ПАТ "Укрзалізниця" та Ірини Михальченко, яка, як вважають на підприємстві, підготувала необґрунтовану догану в.о. голови правління ЗЕРЗ Олегу Віннику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-