Ахметову не дали взяти під повний контроль шість енергокомпаній

Ахметову не дали взяти під повний контроль шість енергокомпаній

Укрінформ
Представники Фонду держмайна України не дозволили ПАТ "Київенерго " і ПАТ "ДТЕК Крименерго" змінити тип товариства з "Публічне акціонерне товариство" на "Приватне акціонерне товариство".

Про це повідомляє прес-служба ФДМУ.

"У Києві відбулися Загальні збори акціонерів ПАТ "Київенерго" і ПАТ "ДТЕК Крименерго", під час яких, серед іншого, акціонери мали розглянути питання про зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ. Представники ФДМУ зареєструвалися на зборах і не голосували за прийняття цього рішення, завдяки чому його не було прийнято", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як прокоментували своє рішення у Фонді держмайна, зміна типу товариства з публічного на приватне ускладнила б контроль за підприємствами з боку ФДМУ.

Як відомо, за останній тиждень подібні збори відбулися на шести компаніях ДТЕК, де олігарх Рінат Ахметов володіє контрольним пакетом акцій, а 25% належать державі.

Зокрема, 22 квітня 2016 року в Краматорську Донецької області відбулися Загальні збори акціонерів ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", які розглянули аналогічне питання. Під час цих зборів представники ФДМУ також не дозволили змінити тип товариства.

Як повідомляє "Українська правда", раніше народний депутат фракції Сергій Лещенко заявляв, що Ахметов спробує взяти під одноосібний контроль 6 енергетичних компаній: "Дніпроенерго", "Західенерго", а також "Донецькобленерго", "Дніпрообленерго", "Київенерго" і "Крименерго".

Якби компанії стали приватними акціонерними товариствами, то у випадку приватизації державної частки в цих підприємствах право пріоритетного викупу 25% акцій було б у Ахметова.

Фото: Коммерсантъ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-