В ЄС розробили комплекс ініціатив за підсумками

В ЄС розробили комплекс ініціатив за підсумками "Панамагейта"

Укрінформ
Міністри фінансів країн-членів Європейського союзу вирішили в автоматичному режимі обмінюватися даними про реальних власників активів.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Глави Мінфінів Євросоюзу обговорили викриття офшорних операцій на основі "панамських документів", з огляду на розмах, якого набула ця справа, хоча дане питання не входило до порядку денного неформального засідання ради міністрів економіки і фінансів ЄС (Екофіна) в Амстердамі.

При цьому п'ять країн - Велика Британія, Німеччина, Іспанія, Італія і Франція - виступили з ініціативою про автоматичний обмін даними про реальних власників активів.

Заступник голови Єврокомісії з проблематики євро Валдіс Домбровскіс, який брав участь в засіданні цієї ради, підтвердив в свою чергу, що міністри економіки і фінансів "зобов'язалися боротися проти ухилення від сплати податків і податкового шахрайства".

"Досягнута угода 28 країн по пілотному проекту про автоматичний обмін інформацією про реальних власників (активів)", - сказав він, уточнивши, що це робиться в розвиток вашингтонської ініціативи п'яти країн.

Він також повідомив про плани "скласти список не бажаючих співпрацювати юрисдикцій, а також визначити необхідні контрзаходи проти них".

Міністри закликали Єврокомісію подумати про інші поліпшення, наприклад, про допуск до списку реальних власників активів, про взаємозв'язок між національними регістрами, про розвиток автоматичного обміну інформацією та інші заходи.

Нагадаємо: Suddeutsche Zeitung отримала доступ до 11.5 млн документів з бази даних панамської юркоманії. Інформація покриває часовий проміжок у 40 останніх років і викриває використання зареєстрованих в офшорах компаній для ухилення від сплати податків, відмивання грошей та торгівлі зброєю і наркотиками.

Під підозру в корупції потрапили також велика кількість політичних і громадських діячів і навіть відомих спортсменів з різних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-