Держслужба у справах Криму: Україна не повинна забезпечувати окупантів водою

Держслужба у справах Криму: Україна не повинна забезпечувати окупантів водою

Укрінформ
Заступник голови Держслужби України у справах Криму і Севастополя Зарема Озенбаш вважає, що вода Північно-Кримського каналу не повинна надходити на півострів, поки він перебуває під контролем Росії.

Про це вона заявила в ефірі Радіо Крим.Реалії.

"Ми у жодному разі не повинні, держава Україна, вирішувати ті питання, ті проблеми, які виникають перед окупаційною владою. Саме тому ми перекрили канал, і вода в Північно-Кримський канал, я сподіваюся, не надходитиме. Сподіваюся, дамбу (у Херсонській області – ред.) буде добудовано. Вона вже побудована, її залишилося добудувати. І вона витримає весь той потік води, який збереться в Херсонській області, у Каланчаку. І вода, дійсно, надходити не буде", – сказала вона.

Нагадаємо, тимчасова дамба в руслі Північно-Кримського каналу була побудована 2 роки тому, після того, як в Крим перестала надходити вода по каналу. Її побудували для того, щоб утримувати воду на рівні, необхідному для зрошення полів у Херсонській області. Вода, що надходить з материкової частини України, забезпечувала до 85% потреб Криму у прісній воді. Після анексії Криму Росією в лютому-березні 2014 року подача води каналом була припинена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-