Українськими надрами зацікавилися італійці

Українськими надрами зацікавилися італійці

Укрінформ
Три великі італійські компанії зацікавилися розробкою українських надр для видобутку корисних копалин. З ними уже були проведені відповідні перемовини.

Про це на прес-конференції в Укрінформі сказав т.в.о. голови Державної служби геології та надр України Микола Бояркін, повідомляє кореспондент агентства.

«Є три дуже великі італійські компанії, ми провели з ними перемовини. Дехто уже розпочав роботу, а дехто лише планує заходити на український ринок», - сказав він.

На його думку, це стало результатом впровадження практики анонсування аукціонів.

«Ми розміщуємо інформацію у західних ЗМІ, готуємо тизери, показуємо, які у нас  є родовища. Ця практика показала себе з позитивної сторони», - сказав він.

Крім того, у заявників з'явилося більше часу на підготовку документів.

"З моменту подачі заявки у надракористувача з'являється 75 днів на підготовку документів, раніше це було 30 днів. Як приклад, ми неодноразово чули від надрокористувачів, що 30 днів не вистачає для подачі документів", - зазначив Бояркін.

За його словами, такий термін був визначений після консультацій з Американською торгівельною палатою, Європейською бізнес-асоціацією, надракористувачами.

Разом із тим, отримати спецдозвіл поза аукціоном відтепер зможуть лише державні українські компанії зі 100% часткою державної власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-