Державну зернову корпорацію намагались

Державну зернову корпорацію намагались "нагріти" на 21 мільйон

Укрінформ
Служба безпеки ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ) спільно зі Службою безпеки України попередили незаконне заволодіння коштами корпорації у сумі 21 млн грн, передбачених на спотові закупівлі зернових. 

Про це повідомляє прес-служба ДПЗКУ. 

«Завдяки оперативній роботі підрозділу безпеки ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» спільно зі Службою безпеки України попереджено незаконне заволодіння коштами корпорації в особливо великих розмірах, передбачених на спотові закупівлі зернових», - йдеться у повідомленні. 

Як заявляють у прес-службі, в лютому поточного року «невстановлені особи» подали підроблені документи, аби отримати авансовий платіж по спотових закупківлях у сумі 21 млн грн.

«Як виявилось, рахунок, на який надійшов авансовий платіж, був відкритий незаконно невстановленими особами шляхом підбору цифр, у зв'язку з чим був схожий на номер справжнього рахунку партнера Товариства по спотових закупівлях», - зазначили у ДПЗКУ.

Корпорація подала до Господарського суду Полтавської області позовну заяву про зобов'язання повернути перераховані на рахунок неналежного отримувача грошові кошти у розмірі 21 млн грн на розрахунковий рахунок Товариства в АТ «Укрексімбанк». 

«У зв'язку з встановленням спроб проведення суб'єктом господарювання сумнівних фінансових операцій Державною службою фінансового моніторингу України в березні 2016 року прийнято рішення щодо зупинення проведення будь-яких фінансових операцій із вказаними коштами Товариства. Крім того, завдяки діям Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ, Печерським районним судом в м. Києві 01.04.2016 прийнято рішення щодо накладення арешту на ці кошти на час проведення досудового розслідування», - додали у прес-службі ДПЗКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-