Міноборони просить ще 950 мільйонів на речі для війська

Міноборони просить ще 950 мільйонів на речі для війська

Укрінформ
Через істотне збільшення вартості сировини, ціна предметів речового забезпечення для військових зросла у декілька разів, тому Міністерство оборони України просить для цього додатково виділити ще 950 млн грн.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Іван Руснак під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу наголосити, що за результатами аналізу цінової політики на ринку надання послуг, внаслідок істотного збільшення вартості сировини, ціна предметів речового забезпечення зросла у декілька разів. Враховуючи це та з метою часткового поповнення запасів, Міноборони необхідно додатково виділити фінансовий ресурс у сумі 950 млн грн. І ми розраховуємо на підтримку уряду і Верховної Ради. Зазначений ресурс дозволить створити запаси та забезпечити близько 80 тис. військовослужбовців необхідним речовим майном та обмундируванням", - сказав Руснак.

Він поінформував, що на речове забезпечення військових у 2016 році виділено 2 млрд 61 млн грн. Ці кошти дадуть можливість забезпечити військовослужбовців основними предметами польової форми одягу, спорядженням та засобами захисту. При цьому, особовий склад військових частин, задіяних у зоні АТО, забезпечується на 100%.

Перший заступник міністра також розповів, що торік рівень такого фінансування становив 3 млрд 49 млн грн. Крім того, було створено необхідні запаси польового обмундирування та взуття для забезпечення комплектування підрозділів ЗС військовослужбовцями за контрактом, призову на строкову службу, проведення заміни обмундирування та взуття, які уже вислужили встановлені терміни експлуатації. Загалом для постачання речового майна для потреб ЗСУ торік було залучено близько 60 підприємств.

"Відповідно до проведених процедур закупівлі станом на 1 квітня 2016 року планується укладання договорів на постачання речового майна: це польові костюми, сорочки, кашкети, намети, пральні машини. При цьому, впроваджено 30 стандартів НАТО, зокрема щодо комплектів речового майна, їх конструкції, захисту від вогню, балістичного захисту тощо. Вартість єдиного бойового комплекту обмундирування, взуття, спорядження та засобів індивідуального захисту на одного військовослужбовця на сьогодні становить близько 35 тис. грн", - наголосив Руснак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-