Ощадбанк не платитиме 3 мільйони штрафу НБУ

Ощадбанк не платитиме 3 мільйони штрафу НБУ

Укрінформ
Київський апеляційний адмінсуд відхилив апеляцію Нацбанку України, залишивши в силі рішення про незаконність накладення НБУ 3 млн гривень штрафу на ПАТ "Державний ощадний банк України" за недотримання закону про фінмоніторинг.

Про це йдеться в ухвалі Київського апеляційного адміністративного суду №826/22288/15 від 28 березня 2016 року.

"Апеляційну скаргу Національного банку України на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 січня 2016 року залишити без задоволення. Постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 27 січня 2016 року залишити без змін", - йдеться в ухвалі суду.

У судовій ухвалі зазначається, що в серпні 2015 року Нацбанк провів позапланову перевірку Ощадбанку, в результаті якої було виявлено порушення, що полягає у "невиконанні обов'язку відмовити клієнту в обслуговуванні у разі встановлення факту подання ним недостовірної інформації".

На підставі перевірки Ощадбанк був оштрафований на 2,99 млн гривень.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням, ПАТ "Державний ощадний банк України" пред'явило позов до НБУ про визнання протиправним та скасування рішення комітету з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ "Про накладення штрафу на публічне акціонерне товариство "Державний ощадний банк України" від 09.09.2015 року №465", відзначається в ухвалі.

Окружний адміністративний суд своєю постановою від 27 січня 2016 року позовні вимоги задовольнив.

Нацбанк оскаржив це рішення у Київському апеляційному адмінсуді, однак апеляцію було відхилено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-