Гроші на будівництво Великої кільцевої пошукають у Польщі

Гроші на будівництво Великої кільцевої пошукають у Польщі

Укрінформ
Представники робочої групи Укравтодору відвідають другий Світовий конгрес інноваційних кластерів з метою пошуку майбутніх партнерів та інвесторів для реалізації будівництва Великої кільцевої дороги навколо Києва.

Про це повідомила прес-служба компанії.

«31 березня - 1 квітня представники робочої групи Укравтодору відвідають другий Світовий Конгрес інноваційних кластерів, що проходитиме у місті Доброва Горніча в Польщі. Головна мета візиту - пошук майбутніх партнерів та інвесторів для реалізації будівництва ВКАД (Великої кільцевої дороги навколо м. Києва)», - йдеться у повідомленні.

Як спікер на конгресі виступатиме Володимир Рудой - представник робочої групи Укравтодору з реалізації проекту будівництва Великої кільцевої дороги. Він презентуватиме інноваційний проект «ВКАД - поштовх для створення транспортно-логістичного кластеру Київщини».

«Сьогодні європейським інвесторам не цікаво вкладати кошти у будівництво лише однієї дороги. Інвестиційно-популярними є ті проекти, які поєднують у собі багато можливостей. У нашому випадку це проект інфраструктурної привабливості регіону - будівництво ВКАД для поєднання наявних міжнародних та національних транспортних коридорів із залізничним, водним та авіаційним транспортом, створення поблизу ВКАД технопарків, машинобудівних заводів, будівництво нових промислових підприємств у Київській області», - розповів Рудой.

За його словами, для того, щоб Україна змогла залучити партнерів, інвесторів, а можливо і концесіонерів для будівництва ВКАД, державі необхідно крокувати в ногу з часом.

«Транспортно-логістичний кластер - це нова ера розвитку для України. У столичному регіоні сьогодні є унікальна можливість: використовуючи земельні ресурси, розпочати ефективне будівництво агропромислових комплексів, логістичних центрів, технопарків, розвинути будівельну індустрію та харчову промисловість. Кільцева дорога - це економічний прорив для Київщини. Лише одне будівництво ВКАД дасть можливість створити понад 15 тисяч нових робочих місць», - зазначив представник робочої групи.

Нагадаємо, Світовий конгрес інноваційних кластерів (Cluster World Congress) був заснований у 2015 році в Польщі. У заході візьмуть участь провідні топ-менеджери, представники бізнесу і наукового співтовариства з різних країн, представники органів державної влади, а також найвідоміші експерти в області кластеризації. Всього конгрес відвідає понад 200 кластерів з усіх континентів, понад 100 учасників з різних країн, понад 160 експертів з усього світу по економіці та представники Європейської комісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-