Укрнафта хоче розплатитися за десятимільярдний борг газом

Укрнафта хоче розплатитися за десятимільярдний борг газом

Укрінформ
"Укрнафта" пропонує погасити 10 млрд грн податкового боргу, використавши 2 млрд кубометрів газу, який є на її балансі.

Про це інформує прес-служба компанії.

"ПАТ "Укрнафта" запропонувало ефективний механізм погашення податкової заборгованості - в якості ліквідного майна, яке може бути для цього використано, пропонується 2 млрд кубометрів газу, який знаходиться на балансі компанії", - зазначається в повідомленні.

Компанія надіслала відповідного листа до Міжрегіонального головного управління ДФС - Центрального офісу з обслуговування великих платників (МГУ ДФС).

"Право власності на видобутий в 2006 році обсяг газу, його передача в Єдину газотранспортну систему України підтверджується актами закачування газу в підземні сховища ПАТ "Укртрансгаз", рішеннями господарських судів України", - йдеться у листі.

Відносно цього обсягу існує судове рішення від 19 травня 2014 р, у якому Вищий господарський суд України зобов'язав ПАТ "Укртрансгаз" і НАК "Нафтогаз України" не чинити перешкод "Укрнафті" у здійсненні права власності на 2 млрд кубометрів природного газу. Постанова суду також зобов'язала "Укртрансгаз" вилучити відповідний обсяг природного газу з підземних сховищ і передати "Укрнафті" з оформленням необхідних документів. Вартість зазначеного обсягу природного газу, відповідно до цін, встановлених Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, становить 13,6 млрд грн, що повністю покриває суму податкової заборгованості.

У листі також міститься пропозиція про те, що відповідно до п.89.3 ст.89 Податкового кодексу України Міжрегіональне головне управління ДФС зобов'язане оформити зазначене майно в податкову заставу для його підготовки до подальшої реалізації.

Як повідомляв Укрінформ, заборгованість "Укрнафти" перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток. При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-