До наглядової ради Нафтогазу взяли трьох іноземців

До наглядової ради Нафтогазу взяли трьох іноземців

Укрінформ
Троє з п'яти членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" вже затверджені і готові розпочати роботу. Нині очікуються ще дві кандидатури від Адміністрації Президента і Кабінету міністрів.

Про це на брифінгу сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мінекономіки вже обрало і затвердило трьох осіб, чекаємо на кандидатів від Президента і Кабміну. Троє призначених кандидатів вже готові розпочати роботу", - сказав Абромавичус.

За його словами, обрані кандидати - фахівці світового класу.

"Це Маркус Річардс, Чарльз Проктор і Пол Уорвік", - відзначив міністр.

Він наголосив, що наглядова рада буде повністю сформована до кінця березня.

"У нас залишилося буквально кілька днів. До квітня наступного року повноваження наглядової ради будуть трохи обмежені", - додав він.

За словами міністра, голова наглядової ради, як передбачається, має бути обраний з незалежних членів.

"Для цього Президент має підписати закон про корпоративне управління. Є як мінімум два дуже сильні кандидати", - сказав Абромавичус.

Він також анонсував, що кандидатами від України будуть ті, хто працює в держорганах.

Маркус Річардс (Dr. Marcus Richards) має досвід роботи в нафтогазовій галузі більше 33 років, у тому числі на керівних посадах у British Petroleum і Dana Petroleum. Зараз консультує ряд компаній та інвестиційних фондів. Викладає в Aberdeen Business School. Закінчив Harvard Business School, здобув докторський ступінь в University of Wales.

Пол Уорвік (Paul Warwick) - досвід роботи в нафтогазовому секторі більше 32 років, у тому числі на управлінських посадах в ConocoPhillips і Talisman Energy. Досвід роботи в Норвегії, Великобританії, Польщі, Індонезії, країнах Північної і Західної Африки, Близького Сходу. Закінчив магістрат у Cranfield Institute of Technology, навчався в London Business School.

Чарльз Проктор (Charles Proctor) - досвід роботи в нафтогазовому секторі більше 27 років, у тому числі на керівних посадах у British Petroleum і Ganei Energy. Має досвід роботи в таких країнах, як Азербайджан, Ангола, країнах Близького Сходу. Має ступінь магістра Downing College (Велика Британія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-