Фонд Рокфеллерів виводить інвестиції з нафтових компаній

Фонд Рокфеллерів виводить інвестиції з нафтових компаній

Укрінформ
Сімейний фонд Рокфеллерів збирається найближчим часом позбутися активів у компаніях, що займаються видобуванням викопного палива, у тому числі найбільшої нафтової компанії ExxonMobil.

Про це пише The Guardian

"Благодійний фонд родини Рокфеллерів має намір вивести всі свої інвестиції з компаній, що займаються викопним паливом", - йдеться у повідомленні.

У фонді зазначили, що у нафтових компаній немає причин продовжувати видобуток вуглеводнів.

"Ми вважаємо, що було б упущенням з нашого боку не звернути увагу на неналежну поведінку з боку ExxonMobil", - йдеться у заяві фонду. У фонді, зокрема, припускають, що компанія з 1980-х років вводить в оману громадськість щодо свого ставлення до зміни клімату, тоді як одночасно витрачає мільйони, щоб зміцнити свою власну інфраструктуру всупереч руйнівним наслідкам від зміни клімату.

"Відповідні органи визначать, чи порушила ExxonMobil закони, але ми не можемо бути пов'язані з компанією, яка так презирливо ставиться до інтересів суспільства", - підкреслили у фонді Рокфеллерів

Зі свого боку, у компанії ExxonMobil звинуватили фонд у змові проти компанії.

Нагадаємо, Джон Рокфеллер, який був найбагатшою людиною в історії США, зробив свій статок від компанії Standard Oil. Сьогодні її наступником є ExxonMobil - одна з найбільших нафтових компаній світу.

Фонд сім'ї Рокфеллерів займається питаннями захисту довкілля і соціальними проблемами та залишається однією з провідних неурядових організацій у світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-