Нафта знову дешевшає

Нафта знову дешевшає

Укрінформ
Ціни на нафту в понеділок знизилися на тлі занепокоєнь щодо надвиробництва, оскільки число бурових установок у США зросло вперше з грудня.

Ф'ючерси на WTI знизилися на 67 центів, або 1,6 відсотка, до $38,77 за барель. Ф'ючерси на Brent подешевшали на 34 центи до $40,86 за барель, піднявшись минулої сесії до $42,54 за барель.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 40,74 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася за ціною 41,33 долара за барель, що на 13 центів вища за рівень закриття торгів ($41,20). У п'ятницю WTI подорожчала до $41,20 за барель, що стало найвищим показником з початку грудня, а потім просіла майже на 2 відсотки до $39,44.

За даними компанії Baker Hughes, у США додалася одна бурова установка, тоді як упродовж 12 тижнів їх кількість скорочувалася.

Після падіння впродовж 6 місяців поспіль кількість бурових установок у США збільшилася на одну до 387, показали дані Baker Hughes.

Глобальний надлишок нафти привів до обвалу цін на чорне золото з максимумів середини 2014 року вище $100 за барель до мінімумів 12 років раніше в цьому році, у зв'язку з чим Brent подешевшала майже до $27 за барель, а WTI - до $26 за барель.

Скорочення видобутку, зменшення зростання запасів і підвищення попиту на паливо в США допомогли нафтовим котируванням відновитися.

Ралі цін на нафту в останні два місяці було обумовлене також пропозицією ОПЕК заморозити виробництво на рівні січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-