АМКУ визначить свою позицію щодо ринку електроенергії в квітні

АМКУ визначить свою позицію щодо ринку електроенергії в квітні

Укрінформ
У квітні поточного року Антимонопольний комітет України планує визначити свою позицію щодо ринку електроенергії.

Про це повідомив голова АМКУ Юрій Терентьєв в кулуарах V форуму України з питань конкуренції в Києві в п'ятницю.

Глава відомства нагадав, що 24 грудня 2015 р. відбулася презентація попередніх результатів комплексного дослідження ринку електричної енергії. За словами Ю. Терентьєва, після цього компанії, в діях яких були знайдені ознаки домінуючого положення, отримали матеріали дослідження і готували для АМКУ свої коментарі.

«Буквально в останні дні ми отримали всі ці коментарі, і, я думаю, в квітні в цій ситуації у нас буде визначена своя позиція», - сказав Ю. Терентьєв.

«Але ми не говоримо про зловживання монопольним становищем, ми говоримо про результати нашого дослідження, яке було орієнтоване на те, щоб визначити, чи є в цьому секторі ринкова влада і домінуюче становище на ринку», - підкреслив голова Антимонопольного комітету.

За його словами, в комітеті ще не визначалися з процедурою прийняття рішення з цього питання - чи це будуть відкриті слухання або закрите засідання АМКУ.

«Технічні дії з цього питання ми ведемо відкрито, тому що дуже великий резонанс, і звинувачення в непрозорих рішеннях нам абсолютно не потрібні. Слухання комітету можуть бути закритими, тільки якщо один з учасників попросить їх закрити», - зазначив Ю. Терентьєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-