Україна домовляється про транзит газу з ЄС до Болгарії та Туреччини

Україна домовляється про транзит газу з ЄС до Болгарії та Туреччини

Укрінформ
Болгарія і Туреччина готові купувати газ у країнах Європи з транспортуванням через Україну. З цього приводу в квітні відбудуться переговори зі Словаччиною.

Про це на прес-конференції у Києві заявив президент ПАТ «Укртрансгаз» Ігор Прокопів, звітуючи про результати роботи оператора газотранспортної системи України у 2015 році, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Болгари і турки готові купувати газ у Європі та транспортувати через територію України. Зараз ідуть інтенсивні переговори. Ми будемо мати в перших числах квітня перемовини зі словаками, тому що мав би запрацювати маршрут Словаччина-Україна-Молдова-Румунія-Болгарія і далі на південь, у Туреччину, з можливим зберіганням газу у наших підземних газосховищах», - сказав Прокопів.

Керівник "Укртрансгазу" зазначив, що вже були контакти з болгарськими представниками, а вчора - з молдавськими. Також він додав, що у цьому контексті будуть перемовини і з Румунією.

«Це є результатом того, що ми стаємо операторами, до цього звикає світ, наші партнери починають з нами рахуватися. Я думаю, це буде рік, який продемонструє, що працюємо як транспортний коридор європейської країни», - резюмував Прокопів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-