Пивоварський готовий віддати термінал аеропорту

Пивоварський готовий віддати термінал аеропорту "Львів" у приватні руки

Укрінформ
Міністерство інфраструктури наразі не розглядає передачу у концесію терміналу Міжнародного аеропорту «Бориспіль», який перебуває в державній власності.

Про це журналістам розповів міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Що стосується концесії терміналу аеропорту «Бориспіль» - питання дуже дискусійне, на даному етапі ми це навіть не розглядаємо», - зазначив він.

Утім, щодо концесії терміналу державного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького міністр був не таким категоричним, але - за умови появи "гідного претендента".

«Якщо говорити про термінал в аеропорту «Львів», то якщо з'явиться приватний оператор, який прийде і скаже: "Я гарантую завантаження", - то однозначно треба розглядати можливість передачі в концесію терміналу», - сказав він.

Водночас Пивоварський нагадав, що відповідно до законодавства термінали державних аеропортів не підлягають приватизації: «На сьогодні термінали «Борисполя» і «Льова» не підлягають приватизації, це стратегічні об'єкти».

 Нагадаємо, на сьогодні в Україні діє 17 аеропортів, з яких у державній власності перебувають два: «Бориспіль» та «Львів». Решта аеропортів - у комунальній власності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-