Автозаправки оштрафували за неякісне пальне

Автозаправки оштрафували за неякісне пальне

Укрінформ
У зв'язку з неналежною якістю нафтопродуктів на низку операторів роздрібного ринку, зокрема, заправки «ОККО», «Укрнафта», «WOG», «Пульс 24», «Оріон» та «Гарант  Експрес» накладено штрафи у розмірі 246,9 тис. грн.

Про це повідомляє сайт Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

«За дорученням Прем'єр-міністра Держпродспоживслужба України перевіряє якість нафтопродуктів на автозаправках роздрібних операторів моторних палив в усіх регіонах України. Через невідповідність нафтопродуктів вимогам нормативно-правових актів до суб'єктів господарювання застосовано адміністративні та адміністративно-господарські санкції у сумі 245,9 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Так, за даними Держспоживінспекції, фахівці якої залучалися до інспектування, впродовж січня-березня 2016 року було перевірено та відібрано зразки від 235,2 тис. л нафтопродуктів на: АЗС «ОККО» ПП «ОККО-Нафтопродукт», АЗС «БРСМ-Нафта» ТОВ «Стейт Оіл», АЗС «UPG» ПП «Укрпалетсистем», АЗС «WOG» ТОВ «ВОГ Рітейл», АЗС «Shell» ТОВ «Альянс Холдинг», АЗС 16 №02 ТОВ «Бруком», АЗС «Катрал» ТОВ «Катрал Південь», АЗС «ТНК» ТОВ «Восток», АЗС «КЛО» ТОВ «Прем'єр Ліга», АЗС «Амік» ПІІ «Амік Україна», АЗС «Сокар» ТОВ «Сокар Петролеум», АЗС «Пульс 24» ТОВ «Пульс 24», АЗС «Західенергопостач» ТОВ «Західенергопостач», АЗС «Оріон» ТОВ «Оріон» та АЗС №20 ТОВ «Гарант  Експрес».

Забраковано і знято з реалізації 20 тис. л моторного пального, з них на:

- АЗС «ОККО» ПП «ОККО-Нафтопродукт» перевірено дизельне паливо сорту F (EN 590) у кількості 14,5 тис. л, забраковано 14,5 тис. л;

- АЗС «Укрнафта» ПАТ «Укрнафта» перевірено дизельне паливо "Євро" у кількості 1,48 тис. л, забраковано 1,48 тис. л;

- АЗС «Пульс 24» ТОВ «Пульс 24» перевірено бензин А-95 у кількості 0,4 тис. л, забраковано 0,4 тис. л, та бензин А-92 К5-Євро у кількості 0,8 тис. л, забраковано 0,8 тис. л;

- АЗС «Оріон» ТОВ «Оріон» перевірено бензин А-95 К-5 Євро у кількості 0,8 тис. л, забраковано 0,8 тис. л;

- АЗС № 20 ТОВ «Гарант  Експрес» перевірено бензин А-92 у кількості 2 тис. л, забраковано 2 тис. л.

Через невідповідність нафтопродуктів вимогам нормативно-правових актів до суб'єктів господарювання застосовано адміністративні та адміністративно-господарські санкції у сумі 245,9 тис. грн. Зокрема:

до АЗС «WOG» застосовано адміністративні та адміністративно-господарські санкції у сумі 101,7 тис. грн;

до АЗС «Укрнафта» застосовано адміністративно-господарські санкції у сумі 67,1 тис. грн.,

до АЗС «Пульс 24» застосовано адміністративні та адміністративно-господарські санкції у сумі 29,7 тис. грн.,

до АЗС № 20 ТОВ «Гарант експрес» застосовано адміністративно-господарські санкції у сумі 47,4 тис. грн.

Стосовно ПП «ОККО-Нафтопродукт», ТОВ «Оріон» та ТОВ «Стейт Оіл» триває розгляд справ, за результатами яких до зазначених суб'єктів господарювання будуть застосовані штрафні санкції.

У відомстві зауважують, що при спробі провести позапланову перевірку на АЗС «Shell» ТОВ «Альянс Холдинг» її керівництво створило перешкоди інспекторам у місті Києві у її проведенні, за що передбачена відповідальність за пунктом 8 частини 1 статті 23 Закону України «Про захист прав споживачів». До ТОВ «Альянс Холдинг» застосовано штрафні санкції у сумі 13,7 тис. грн.

Зазначається, що у разі надходження скарг від споживачів перевірки будуть продовжуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-