Австралія частково скасувала санкції проти Ірану

Австралія частково скасувала санкції проти Ірану

Укрінформ
Австралія частково скасувала санкції відносно Ірану після підтвердження з боку Організації Об'єднаних Націй, зусиль Тегерана, необхідних для припинення його ядерної програми.

Про це повідомляє міністерство закордонних справ і торгівлі країни.

«Уряд застосує зміни в санкційній політиці Австралії щодо Ірану відповідно до наших міжнародних зобов'язань на вимогу резолюції 2231 Ради Безпеки ООН. Деякі санкції буде призупинено, хоча інші продовжуватимуть діяти», – йдеться в заяві уряду.

Так відтепер австралійським підприємствам більше немає потреби отримувати схвалення для угод на суму понад 20.000 AUD ($14.436) за участю контрагентів з Ірану.

Натомість в силі залишаються санкції, які включають в себе обмеження на поширення чутливих товарів, ембарго на постачання озброєнь і балістичних ракет та персональні санкції щодо деяких визначених осіб та організацій.

Попри це AUSTRAC ( австралійський спецорган, що займається боротьбою з відмиванням грошей) очікує від компаній ретельного дослідження всіх платежів, які направляються через треті країни в Іран чи до Північної Кореї, яка також піддається санкціям у зв'язку з її ядерною програмою. За визначенням AUSTRAC всі угоди з цими двома країнам слід розглядати як угоди «високого ризику».

Нагадаємо: Сполучені Штати та інші країни формально скасували санкції стовно банківських операцій, на постачання сталі, у галузі судноплавства та деякі інші щодо Ірану в січні, даючи одному з найбільших у світі виробників нафти отримати доступ до міжнародних ринків, чого він був практично позбавлений впродовж останніх п'яти років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-