Україна постачатиме м'ясо до ОАЕ. На черзі - мед, молочка та кондитерка

Україна постачатиме м'ясо до ОАЕ. На черзі - мед, молочка та кондитерка

Укрінформ
Українські компанії отримали дозвіл на постачання яловичини, баранини і м'яса птиці на ринок Об'єднаних Арабських Еміратів. 

Про це заступник міністра аграрної політики та продовольства Владислава Рутицька написала на своїй сторінці у Фейсбуці

«Україна відкрила ринок ОАЕ для яловичини, баранини і м'яса птиці», - написала вона. 

За її словами, наразі проводяться переговори щодо постачання на ринок цієї країни молока та молочних продуктів, риби, меду, кондитерської продукції, плодовоовочевої консервації, а також живої худоби. 

Рутицька наголосила, що право на експорт м'яса птиці в ОАЕ отримали компанії, що мають право постачання цієї продукції на ринок країн ЄС. 

«Окремо відзначу, що право на експорт м'яса птиці в ОАЕ отримали компанії, що мають право постачання цієї продукції до ЄС. Це те, про що я не втомлююся повторювати: ЗВТ з ЄС - це наш ключ до ринків країн Азії та Африки, для яких важливе розуміння стандартів якості продукції», - наголошує заступник міністра. 

Вона сподівається, що у найближчій перспективі обсяг аграрного експорту до ОАЕ буде розширено до 300 млн дол. 

«В минулому році ми поставили до ОАЕ продукції на суму в $135 млн. Це і олія, і яйця, і зернові, овочі, кондитерські вироби. Переконана, що розширення співробітництва може збільшити український експорт до цієї країни до рівня в $300 млн в найближчій перспективі. Далі - більше. Адже ОАЕ - це величезний торговельний хаб, через який продукція експортується в інші країни арабського світу», - написала Рутицька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-