Нафта Brent дешевшає: біржі чекають даних про запаси у США

Нафта Brent дешевшає: біржі чекають даних про запаси у США

Укрінформ
Ціни на нафту у вівторок просіли в ході азіатської сесії напередодні виходу даних про запаси нафти у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

23 лютого ціна ф'ючерсу на нафту марки Brent встановилася на позначці  33,18 долара за барель.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 34,18 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 34,59 долара за барель, що на 10 центів нижче за рівень закриття торгів ($34,69) напередодні.

За ніч ф'ючерси на нафту втратили частину досягнень понеділка, коли вони виросли в ціні на 6%, після того, як Міжнародне енергетичне агентство у своєму свіжому звіті передбачило різке скорочення обсягів виробництва нафти у США у 2016 і 2017 рр.

При цьому різниця в ціні між американськими і міжнародними еталонними сортами нафти становить $1,35, трохи вище $1,28 - рівня закриття п'ятниці. У понеділок інвестори відреагували на бичачі повідомлення Міжнародного енергетичного агентства, що передбачило, що обсяг виробництва американської нафти продовжить скорочуватися, оскільки ціни тримаються на рекордно низькому рівні.

У своєму «Огляді нафтового ринку у середньостроковій перспективі» МЕА заявило, що обсяг видобутку нафти низькопроникних колекторів (сланцевої нафти) у США впаде на 600 тис. барелів на день цього року і ще на 200 тис. у  2017 р., після чого рівновага на ринках почне відновлюватися. Проте, МЕА чекає, що до 2021 р. США стане світовим лідером з нарощування обсягів виробництва, збільшивши їх на 1,3 млн барелів на день порівняно з рівнем 2015 р.

Обсяг видобутку нафти у США різко впав на 51 тис. барелів на день до 9,135 млн за тиждень з 6 по 12 лютого. Це четвертий поспіль тиждень падіння і другий поспіль тиждень, коли обсяг видобування нижче за важливий рівень у 9,2 млн барелів на день. У минулому червні обсяг видобування нафти у США досягнув найвищого за більш як 40 років рівня і становив трохи більш як 9,5 млн барелів на день.

Американський інститут нафти сьогодні опублікує дані щодо запасів сирої нафти і очищених нафтопродуктів минулого тижня. У середу з'являться офіційні дані від Міністерства енергетики США, яким інвестори приділяють більше уваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-