Лагард залишилась головою МВФ ще на 5 років

Лагард залишилась головою МВФ ще на 5 років

Укрінформ
Виконавча рада МВФ у п'ятницю прийняла рішення, яким офіційно затвердила Крістін Лагард на посаді директора розпорядника Фонду впродовж наступного п'ятирічного терміну.

Сама Лагард у своїй заяві, поширеній МВФ у цей же день, подякувала Раді та всім членам МВФ за надану довіру, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я рада через надану мені можливість очолити МВФ в якості директора-розпорядника впродовж другого п'ятирічного терміну, і я дуже високо ціную триваючу довіру й підтримку Виконавчої ради Фонду й наших 188 країн-членів", - зазначила глава МВФ.

Вона підкреслила, що впродовж останніх п'яти років "МВФ перестроївся та зміцнив свою здатність реагувати на потреби членів". При цьому Лагард висловила впевненість, що Фонд наразі добре підготовлений для того, щоб відповісти на майбутні виклики.

Глава МВФ також наголосила, що глобальна економіка сьогодні переживає ряд важливих змін, і задача Фонду – допомогти членам подолати їх успішно.

"Фонд продовжуватиме бути відданим своїй основній меті – допомагати забезпечувати глобальну економічну та фінансову стабільність в межах міжнародного співробітництва", - зауважила Лагард.

Як повідомляв Укрінформ, про переобрання Крістін Лагард на другий термін головування в МВФ було відомо раніше, оскільки вибори на цю посаду проходили за наявності лише однієї кандидатури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-